Ion Vasiliu, primarul comunei Preuteşti, a fost bătut de un localnic. Incidentul s-a petrecut marţi, în jurul orei 11.00, în timp ce primarul se afla la şcoala din Leucuşeşti, acolo unde urmărea evoluţia lucrărilor de renovare a unităţii de învăţământ.

Bărbatul care aflase de prezenţa primarului în şcoală a venit special pentru a-l întâlni. Localnicul i-a reproşat lui Ion Vasiliu că nu i-a tras apă curentă în gospodărie şi imediat l-a lovit puternic cu pumnul în zona feţei.

Imediat, agresorul s-a urcat în maşina cu care venise şi a plecat de la faţa locului. Primarul a sunat la 112 şi a solicitat sprijinul Poliţiei. Oamenii legii au reuşit să-l prindă rapidă pe agresor şi au tras pe dreapta maşina condusă de acesta.

La testarea cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat, ceea ce înseamnă o valoare dublă în sânge.

Agresorul s-a ales cu două dosare penale: unul pentru ultraj şi celălalt pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.