Un grup de ultraşi dinamovişti, care şi-au exteriorizat în mod deplasat trăirile după meciul Foresta – Dinamo, au fost sancţionaţi pentru acte de vandalism, după ce au fost identificaţi în baza imaginilor video ale sistemului de supraveghere din oraş.

Aceştia au scris cu spray-ul pe clădiri şi maşini, pe bannere publicitare şi pe piese de mobilier urban mesaje de susţinere pentru Dinamo Bucureşti, au aruncat cu fumigene şi artificii, inclusiv pe carosabil, unde se aflau maşini în trafic.

„Reamintesc faptul că Primăria municipiului Suceava are un sistem de supraveghere video performant! Menţionez acest lucru mai ales pentru persoanele care în noaptea de 30 spre 31 octombrie 2019, după meciul de fotbal Foresta Suceava - Dinamo Bucureşti, au dorit să îşi manifeste bucuria sau supărarea într-un mod neadecvat.
Între orele 01.05-02.07, în traseul lor, opt persoane şi-au lăsat <amprenta> în mai multe locuri. Imaginile le fac publice tocmai pentru a descuraja un astfel de comportament pe viitor!”, a spus viceprimarul Lucian Harşovschi, care a precizat că persoanele respective au fost identificate de către Poliţia Locală şi sancţionate în consecinţă.

Sistemul video de supraveghere din municipiul Suceava s-a dovedit util în numeroase alte situaţii, de la accidente în trafic la cazuri de distrugere a unor bunuri publice, fiind puse la dispoziţia Poliţiei Locale sau a celei naţionale, după caz.