Un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control duminică, la ora 18.50, pe DN 17, strada Argestru din localitate, ansamblul auto cu remorcă condus de un bărbat de 51 de ani din județul Neamț, care transporta cherestea de esență rășinoase, de la o societate comercială din județul Suceava, către aceeași firmă, însă cu punct de lucru în județul Arad.

  Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, întrucât existau suspiciuni cu privire la volumul mărfii transportate și cel înscris în avizul de însoțire prezentat pentru control de conducătorul auto, polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că bărbatul transporta în plus cantitatea de 33,56 m.c. cherestea față de cea din documente.

Operatorul de transport a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 15.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos transportat în plus, în valoare de 21.444 lei, a fost predat în custodie Ocolului Silvic Dorna Candrenilor.