Cele trei clopote care vor fi montate în curând în Turnul Unirii, lângă Biserica „Naşterea Maicii Domnului” de lângă Palatul de Justiţie, au fost sfințite marți, 12 noiembrie. În curând, pe 1 Decembrie, de Ziua națională a României, sunetul celor trei clopote din Turnul Unirii se vor auzi pentru prima dată. Unul dintre clopote cântărește 100 de kilograme și are inscripționat următorul text: „Noi, fiii națiunii române de pretutindeni, suntem de aceeași obârșie, de aceeași fire, cu o singură și unitară limbă și cultură”. Acest clopot poartă ca iconografie stema regală (față) și logo 100 (verso). Al doilea clopot, care cântărește 200 de kilograme, are inscripționat textul: „Hai să dăm mână cu mână, cei cu inima română” și ca iconografie: Nașterea Maicii Domnului (față) și stema regală (verso). Ambele clopote au fost donate de câțiva credincioși inimoși.

Cel de-al treilea clopot, care cântărește 337 de kilograme, este inscripționat cu textul: „Acest clopot s-a turnat cu binecuvântarea ÎPS Pimen, din partea credincioșilor Bisericii Nașterea Maicii Domnului”. Ca iconografie, acest clopot are tabloul Nașterea Maicii Domnului (față) și stema regală (verso).

Toate cele trei clopote au în partea de sus un „brâu” (ornamentație) care simbolizează Hora Unirii (oameni care au dat mână cu mână şi s-au prins în Hora Unirii).

La Turnul Unirii, lângă Biserica „Naşterea Maicii Domnului” de lângă Palatul de Justiţie, s-a montat deja o cruce înaltă de 3,5 metri, care a fost sfințită pe 23 august. Turnul Unirii, după cum ne-a spus preotul paroh Viorel Vârlan, este ridicat în memoria eroilor români care au înfăptuit Marea Unire. Crucea era ultima piesă din construcția Turnului Unirii. Monumentul este închinat tuturor eroilor români care au înfăptuit Marea Unire și este un proiect realizat de arhitectul Doru Olaş. Construcția a început în 2018 și se va inaugura anul viitor, în luna iunie, „când se vor împlini 100 de ani de la conferința de la Trianon, când s-a consfințit Marele Act al Unirii”. Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din municipiul Suceava, cunoscută și sub denumirea de Biserica Martirilor „In Memoriam”, este un lăcaș de cult ortodox, edificiu construit în perioada 1996-2004, dedicat memoriei celor care s-au jertfit și au murit în închisorile comuniste.