Trupa Zdob și Zdub va concerta vineri, 15 noiembrie, începând cu ora 19:00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava. Artiștii se află într-un turneu național intitulat „Bestiarium”. Biletele costă 120, 90 sau 70 de lei în funcţie de aşezarea în sală şi pot fi cumpărate de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava sau de pe entertix.ro, myticket.ro. Informaţii suplimentare la telefon: 0230 523 718.
Maeştrii cross-overului pleacă într-un turneu naţional ce acoperă 11 oraşe. Turneul poartă numele ultimului album lansat de Zdob si Zdu
b, „Bestiarium”, pentru că la concertele Zdob și Zdub publicul nu vine doar să asculte şi să aplaude, se va dansa şi se va cânta pe piese de pe noul album, precum şi pe piese care au făcut istorie în ultimii 20 de ani.
Lansând albumul Bestiarium, trupa Zdob şi Zdub vine cu un strident şi actual mesaj social „întru atenţionarea publicului către problemele ecologice, care invadează mediul. Ca element de marketing concret şi acţiune motivatoare, trupa intenţionează să ofere un aport financiar şi să organizeze un crowdfounding pentru achiziţionarea şi plantarea copacilor în câteva zone critice din Moldova şi România”.
Noul album „Bestiarium” a fost compus, în mare parte, în timpul vacanţelor creative ale Zdubilor în Carpaţii Româneşti, regiunea Oituz, Covasna.
Conceptul general al albumului are ca mesaj relaţia om-natură, ca un univers întreg. Majoritatea pieselor poartă titluri legate de lumea faunei și florei. Unele piese sunt inspirate din folclorul autentic și din patrimoniul basmelor românești. Caracteristici cheie: eco, raw, indie, conceptual, creative, roots, natură, mitic, simbolictic. De două decenii, trupa Zdob şi Zdub continuă cu succes şi originalitate să îmbine diverse genuri muzicale, fiind aşi în cross-over muzical şi interpretare live profesionistă.
„Bestiarium” conţine piese cu elemente rock şi folclorice, punk, ska, electronică, rock psihedelic, street music, acustic, trance, nuanţe din folclor indian şi afro.