Polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei au identificatmarţi, la ora 13:00, pe drumul auto forestier Râșcuța, un ansamblul rutier format dintr-o autoutilitară marca Mercedes și remorcă, condus de un bărbat în vârstă de 43 de ani, din comuna Bogdănești, și încărcat cu material lemnos. Şoferul a prezentat pentru control avizele de însoțire emise marţi pe care era trecută cantitatea de 17,58 mc buștean gater și de 31,42 mc  buștean brad.

 Întrucât existau indicii cu privire la repetabilitatea transportului de material lemnos prin folosirea aceluiași aviz, în urma verificărilor efectuate și a probelor strânse s-a constatat că marţi, după ora 09:00, ansamblul rutier a efectuat un prim transport de material lemnos, sub codurile offline, iar în jurul orei 13:00 a fost identificat efectuând al doilea transport.

Reprezentanții Ocolului Silvic Râșca au identificat și inventariat cantitatea de 49,86 m3 buștean gater specia brad aflată în ansamblul menționat.

S-a dispus sancţionarea contravenţională şoferului și confiscarea a 49,86 mc buștean gater specia brad, în valoare de 14.577,06 lei, buștenii fiind preluați în custodie de către Ocolul Silvic Râșca.