Muzeul Bucovinei organizează la Cetatea de Scaun a Sucevei, proiectul de educație muzeală cu tema: „Atestarea documentară a Cetății de Scaun a Sucevei”.

„Prin proiectul educațional, dorim ca elevii să cunoască începutul scrierii cu caractere chirilice. Slava veche a devenit în perioada medievală limbă de redactare a textelor bisericești, ca dialect slav cult, ca limbă liturgică și de cancelarie, pentru acte diplomatice, manuscrise, cărți, inscripții pe veșminte, în picturi bisericești, legende sigilare”, au spus organizatorii.

Scopul proiectului: cunoașterea noțiunilor cu privire la caracterele chirilice din primul act de atestare documentară a Cetății de Scaun, introducerea în atmosfera medievală, astfel încât elevii vor fi scriitori ai cancelariei (gramătici, logofeți), încercând traducerea și descifrarea documentului, având ocazia învățării scrierii în chirilică și a instrumentelor de scris din acea vreme. Activitatea se desfășoară pentru clasele de elevi (VII respectiv IX-XI), organizate pe bază de programare la numărul de telefon: 0784 275 644 sau la Casa Custodelui.