Consiliul Județean Suceava şi Asociația Help and Advice organizează joi, 14 noiembrie 2019, începând cu ora 12:00, în Sala Doina din cadrul Continental Hotel Suceava, Forumul Judeţean „Inclusiv eu!”.

Forumul Judeţean este organizat sub auspiciile proiectului ”Coaliția ONG Suceava – pentru apărarea drepturilor persoanelor cu dizabilități”, proiect care promovează respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi. Proiectul este cofinanțat de Consiliul Județean Suceava, în baza Legii 350/2005 privind finanțările nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general.

Discuţiile vor avea ca punct de interes problematica respectării drepturilor persoanelor cu dizabilităţi din perspectiva Convenţiei Naţiunilor Unite privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, a Legislaţiei din România (Legea 448/2006 actualizată în 2016) şi a realităţilor româneşti.

Scopul evenimentului, după cum au spus organizatorii, este promovarea organizaţiilor din județul Suceava care activează în domeniul dizabilităţii şi stabilirea de legături între acestea. De asemenea, se urmăresc în cadrul evenimentului și alte două obiective: explorarea barierelor care împiedică persoanele cu dizabilități să ducă o viață independentă și identificarea unor exemple de bună practică din județul Suceava.

La Forum Judeţean „Inclusiv eu!” - Dreptul la o viață independentă pentru persoanele cu dizabilități - va fi invitată Diana Chiriacescu – FONSS, care va susține tema „Toate drepturile fundamentale pentru toate persoanele cu dizabilități" - Utilizarea Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități în demersurile de îmbunătățire a politicilor publice de la nivel local și central.