Contractul de realizare a unei grădinițe noi, moderne, în locul unei clădiri din chirpici, veche de aproape 100 de ani, în zona centrală a municipiului Suceava, a fost semnat miercuri dimineață, de către primarul Ion Lungu și reprezentanții firmei "Safe Steel" Srl Suceava.

Valoarea de adjudecare a contractului, la licitație, este de 2.826.178,98 lei plus TVA, termenul de realizare al lucrărilor fiind de 24 luni.

În baza acestui contract, o veche clădire din municipiul Suceava, în care funcționează Grădinița Dumbrava Minunată, va fi demolată și apoi reclădită dar și extinsă, pentru a asigura spații moderne de învățământ pentru un număr mai mare de copii.

Clădirea formată din subsol parțial+parter+1 etaj va găzdui 60 de copii, organizați în 3 grupe.

Clădirea grădiniței “Dumbrava Minunată” de pe strada Constantin Dobrogeanu Gherea, din cartierul Zamca, este un edificiu construit în 1930, iar acolo învață două grupe de copii, care, pe perioada execuției lucrărilor de modernizare și extindere vor fi redistribuiți la alte grădinițe.

Noua unitatea de învățământ va dispune, pe lângă spațiile de clasă, de un cabinet medical cu izolator, o sală multifuncțională, bucătărie, spălătorie – călcătorie și un loc de joacă în exterior.