Consiliul Național al Elevilor (CNE) îi îndeamnă pe elevi să-i transmită ministrul Educației, Monica Anisie, care sunt lipsurile sistemului de învățământ preuniversitar în viziunea lor, cu ce probleme se confruntă, ce nevoi și ce dorințe au.

Consiliul face un apel către elevi să transmită mesajul lor decidenților, să lanseze întrebări sau sugestii, pe pagina de facebook a CNE.

Pe 18 noiembrie, conducerea Consiliului Elevilor se va întâlni cu ministrul Educației pentru a discuta despre propunerile și problemele expuse de școlari.

În primele ore de la lansarea invitației, elevii au scris pe pagina Consiliului câteva dintre neajunsurile cu care se confruntă, dar și câteva probleme: ghiozdane prea grele, 6% din PIB pentru educație, măsuri pentru elevii din mediile defavorizate, depolitizarea și debirocratizarea învățământui, lipsa practicii din școli, revizuirea programei pentru elevii de liceu, reabilitarea unităților de învățământ degradate, eliminarea fondului clasei și al școlii etc.

CNE este singura structură la nivel național care apără interesele elevilor. Misiunea acestuia este de a reprezenta elevii în forurile decizionale și de a asigura un mediu propice dezvoltării personale și profesionale a lor prin susținerea voluntariatului și acțiunilor pliate pe nevoile și interesele lor, menite să îi informeze, conștientizeze, motiveze și responsabilizeze.