Sărbătoarea Unirii Bucovinei cu Țara a fost marcată la Suceava printr-un amplu program de evenimente, care, pe seară, au culminat cu aprinderea luminilor de sărbătoare în centrul municipiului reședință de județ și în restul orașului, precum și cu două concerte extraordinare, ale trupelor Bucovina și Subcarpați.

Festivitatea de aprindere a luminilor de sărbătoare în bradul de Crăciun, în paralel cu cele din cupola luminoasă și din miile de decorațiuni de iarnă care înfrumusețează atât zona centrală cât și marile bulevarde, inclusiv în cartiere, a avut loc în prezența a mii de oameni, de toate vârstele.

Evenimentul a devenit o tradiție la Suceava, în aceeași zi fiind deschis și Târgul de Crăciun din Centru, dar și patinoarele artificiale Areni și cel cu suprafață teflonată, situat chiar lângă logo-ul luminos amplasat vizavi de intrarea în Parcul Areni.

„Am venit alături de președintele CJ Gheorghe Flutur, care apără și promovează valorile Bucovinei, să sărbătorim această zi a noastră – Ziua Bucovinei. Astăzi se împlinesc 101 ani de când s-a hotărât unirea Bucovinei cu România. Este o zi specială, atât pentru noi, cei din Bucovina, cât și din întreaga țară, pentru că dacă nu s-ar fi înfăptuit, nu apărea România Mare! S-a împlinit atunci un vis de aur al generațiilor din Bucovina care au luptat pentru acest ideal. Noi am preluat această moștenire de la înaintașii noștri, trebuie să o prețuim și să o ducem mai departe, să o dăm generațiilor care vin. Tocmai de aceea s-a evocat astăzi memoria lui Iancu Flondor, la statuia căruia s-au depus coroane de flori, de aceea aprindem luminile de sărbătoare și noul logo al Sucevei, dar și patinoarul sintetic, de aceea avem un spectacol deosebit „Acasă-i Bucovina” în Casa de Cultură și multe alte momente muzicale aici, pe scena pe care urmează să cânte Bucovina și Subcarpați”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu.

„Vă spun cu lacrimi în ochi – de câțiva ani de zile Flutur aduce lumina și Ion Lungu o aprinde! De Paști venim cu Lumina Sfântă și acum o aprindem”, a fost remarca președintelui CJ Suceava, aplaudată de cei din public.

Ion Lungu a început apoi numărătoarea inversă, pentru aprinderea luminilor în brad.

Pe rând, luminițele din bradul de 15 metri, apoi cele din cupolă și cele din decorațiunile de iarnă, s-au aprins, creând o atmosferă feerică, apreciată de toți cei prezenți.

Programul serii a continuat cu energicul concert al Trupei Bucovina, care și-a exprimat bucuria de a cânta în centrul Sucevei, după 20 de ani, iar ulterior, cu trupa Subcarpați.