Doi bărbaţi s-au ales cu dosare penale după ce s-au urcat beţi la volan.

În noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 01.10, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc a oprit pentru control, pe Strada Valea Seacă din municipiu, un autoturism VW condus de un tânăr în vârstă de 31 de ani, din localitate.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație alcoolică de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar ulterior i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal cu privire la comiterea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

Tot joi, la ora 19.05, un echipaj din cadrul Compartimentului Rutier  Câmpulung Moldovenesc a oprit  pentru control pe D.J. 176, în comuna Vama,  un autoturism Ford condus de un bărbat în vârstă de 36 de ani, din orașul Gura Humorului.

Întrucât şoferul emana halenă alcoolică, i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc, unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei cu respectarea prevederilor legale.

I s-a întocmit dosar penal.