A băut, a cumpărat o maşină neînmatriculată, a condus-o de la Suceava la Liteni, s-a blocat cu ea pe calea ferată şi a fost surprins de poliţişti la volan în timp ce maşina era tractată de un alt vehicul. Aceasta este „aventura” unui bărbat de 36 de ani, din comuna Ipoteşti

O patrulă din cadrul Poliției orașului Liteni a observat duminică seara, în apropierea trecerii la nivel cu calea ferată a DJ 208C din localitate, un autoturism cu numere de înmatriculare provizorii tractat de un alt vehicul, la volan fiind identificat un bărbat de 36 de ani, din comuna Ipoteşti.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar autoturismul nu este înmatriculat, numerele provizorii fiind expirate din 8 ianuarie 2020.

Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul de 36 de ani a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în cursul zilei, după ce a consumat băuturi alcoolice într-un bar din municipiul Suceava cu proprietarul mașinii, bărbatul de 36 de ani a fost de acord să achiziționeze vehiculul, motiv pentru care s-a urcat la volan și s-a deplasat până în orașul Liteni, unde a rămas blocat și a fost identificat de polițiști.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe”, iar în urma probatoriului administrat s-a dispus reținerea pentru 24 ore a bărbatului de 36 de ani, acesta fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava.