Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a amendat societatea Servicii Comunale Rădăuţi, după un control efectuat în urma unei sesizări care viza condiţiile de igienă de la Baia Publică, gestionate de această societate. Reclamaţia a fost făcută de rădăuţeanul Adrian Ţofei şi a fost însoţită de o înregistrare video din Baia Publică. „Multe case din Rădăuţi nu au apă curentă şi cetăţenii depind de Baia Publică, care, aşa cum reiese din imagini, e <dotată> cu duşuri într-o stare greu de descris, totul fiind ruginit, murdar, spart, extrem de vechi. Prosoape, săpun sau şampon nu se oferă şi nu există vestiare, dar există în schimb taxă de utilizare”, a reclamat Adrian Ţofei.

Inspectorii sanitari au verificat cele sesizate şi au aplicat o amendă de 6.000 de lei, din care societatea plăteşte 1.500 de lei, adică jumătate din valoarea minimă a amenzii, dacă achită într-un anumit termen, prevăzut de lege. De asemenea, are termen 30 de zile să remedieze deficienţele constatate.

Contactat, ieri, pentru un punct de vedere despre această situaţie, directorul SC Servicii Comunale SA Rădăuţi, Romeo Galan, susţine că filmarea a fost realizată într-o zonă dezafectată a Băii Comunale. „Au spart o uşă şi au intrat la etaj, unde spaţiile sunt dezafectate. În zona deschisă publicului se văruieşte lunar”, a spus acesta. Romeo Galan a afirmat că renovarea spaţiului a început imediat după controlul inspectorilor de la DSP şi constă în schimbarea faianţei, igienizare pe casa scării şi schimbarea unor corpuri de iluminat - „ce ne-au impus cei de la DSP”. El estimează că lucrările vor fi finalizate în circa două săptămâni şi vor costa aproximativ 10.000 de lei.

Potrivit acestuia, la Baia Publică nu există femeie de serviciu, singurul angajat fiind o casieră. Baia Publică este deschisă în zilele de miercuri, vineri şi sâmbătă şi are circa 100 de utilizatori/săptămână, a mai spus directorul societăţii Servicii Comunale, Romeo Galan.