Un şofer beat s-a izbit duminică după-amiază cu maşina într-un stâlp de pe o stradă din Rădăuţi şi l-a rupt.

Duminică, la ora 14.30, pe timpul executării serviciului, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Rădăuți a constatat faptul că pe strada 1 Mai din localitate s-a produs o tamponare.

Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe strada 1 Mai din municipiul Rădăuți, din cauza neadaptării vitezei într-o curbă, un bărbat de 48 de ani, din comuna Frătăuții Vechi, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și a acroșat un stâlp de beton de susținere a rețelei electrice, pe care l-a rupt.

Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe”, se precizează în comunicatul poliţiei.