Un echipaj format din poliţişti ai Poliţiei Oraşului Salcea şi ai Postului de Poliţie Dumbrăveni, aflat de serviciu, joi, la ora 17.20, pe DJ 208B, pe raza localităţii Siminicea, a depistat în trafic un autoturism care se deplasa dinspre Hănţeşti către Siminicea, al cărui conducător auto nu purta centura de siguranţă.

Poliţiştii au făcut semnale regulamentare de oprire, la care conducătorul auto nu s-a conformat din prima, acesta oprind după circa 100 de metri.

Poliţiştii au observat cum bărbatul care se afla la volanul autoturismului s-a mutat pe locul din dreapta. Poliţiştii au identificat persoana care a condus autoturismul, care era vizibil agitată, ca fiind un localnic de 20 ani, care nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, iar autoturismul s-a stabilit că este proprietatea surorii sale, acesta neavând cunoştinţă că vehiculul a fost luat de fratele său.

Pasagerii din maşină erau o fată de 14 ani şi un băiat de 13 ani.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,73 mg/l alcool pur în aer expirat.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: „furt în scop de folosinţă”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, au precizat poliţiştii.