Muzeul Bucovinei va avea propria sa ciocolată, din 25 ianuarie a.c., un produs personalizat care va fi lansat la aniversarea a 120 de ani de la înfiinţarea instituţiei. Conform unui comunicat de presă remis de muzeu, ciocolata Muzeului Bucovinei va putea fi achiziţionată de la magazinul de prezentare al Muzeului de Istorie şi de la magazinul de la standul Cetăţii de Scaun a Sucevei.

„Vizitatorii sunt invitaţi să guste noul produs de brand, Muzeul Bucovinei fiind printre puţinele muzee din România şi chiar din Europa care au propria marcă de ciocolată. Ciocolata Muzeului Bucovinei, produs fabricat manual, în serie limitată, creată după o reţetă specială, dedicat muzeului sucevean, poate fi un suvenir sau un cadou elegant”, se arată în comunicat.

Ciocolata este creată de firma Pralin Cisnădie din Sibiu, o combinaţie de ciocolată cu lapte, cremă de rom şi biscuit crocant, prezentată într-un ambalaj elegant, cu însemne şi culori specifice logoului muzeului. Ciocolata este disponibilă din data de 25 ianuarie a.c., la magazinul Muzeului de Istorie. Data lansării nu a fost aleasă întâmplător, ci pentru a alătura „un produs de marcă unui eveniment de prestigiu”, se mai arată în comunicat.