Individul care l-a înjunghiat pe agentul de pază din Fălticeni a fost arestat ieri în lipsă de către un magistrat de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Suceava. Ilie Muscă, de 21 de ani, din Mălini, a primit un mandat de arestare pentru o perioadă de 30 de zile, iar în baza acestuia va fi dat în urmărire internaţională pentru a putea fi prins şi reţinut.

Această măsură vine la o lună după comiterea faptei, care s-a consumat în noaptea de 21 spre 22 decembrie 2019 în faţa barului 4U din Fălticeni. Nu se ştie de ce a fost nevoie de un timp atât de mare pentru a fi înaintată propunerea de arestare preventivă, în condiţiile în care agentul de pază înjunghiat ştia exact cine este agresorul şi a indicat numele anchetatorilor.

În afara localului s-au încăierat două grupuri de tineri, unul din Mălini şi unul din Fălticeni, iar un angajat al firmei de pază RPG, Denis Viorel H., în vârstă de 21 de ani, care era de serviciu în interiorul barului, a intervenit.

În conflict, agentul de pază a fost trântit la pământ de un tânăr care i-a sărit în spate şi apoi a fost înjunghiat de mai multe ori. Pe imagini se vede cum agentul este lovit de trei dintre tineri. Cel puţin în cazul unuia dintre ei se observă că a lovit cu cuţitul. Agresiunea a fost extrem de gravă, martorii trăgându-l pe agentul de pază în interiorul barului, unde acesta a sângerat abundent.

Tânărul de 21 de ani a ajuns la Spitalul Fălticeni, de unde a fost transferat la Spitalul Judeţean Suceava. Leziunile suferite de agentul de pază sunt grave, medicii estimând preliminar că are nevoie de 30-35 de zile de îngrijiri medicale. Aceste evaluări medicale nu sunt definitive şi urmează a fi reconsiderate.

Iniţial, poliţiştii au deschis dosar penal pentru infracţiunile de „loviri sau alte violenţe”, ,,tulburarea ordinii şi liniştii publice” şi ,,portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase”, dar ulterior a fost schimbată încadrarea juridică în „tentativă de omor”.