Suma alocată în acest an de la bugetul local al municipiului Suceava pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” este de 3 milioane de lei, a anunţat, miercuri, în conferinţă de presă, primarul Ion Lungu. Bugetul local va fi supus dezbaterii şi aprobării Consiliului Local în şedinţa de la sfârşitul acestei luni. Lungu a afirmat că a avut o discuţie despre alocarea de bani pentru spital cu managerul unităţii medicale, Vasile Rîmbu, şi l-a informat că, „în măsura în care este nevoie urgentă de bani”, administraţia locală va face „tot posibilul” să dea efectiv banii până la sfârşitul lunii martie, când sunt încasările din taxe şi impozite locale mai mari.

Ion Lungu a subliniat că, de-a lungul anilor, Primăria Suceava a mai sprijinit financiar Spitalul Judeţean de Urgenţă, amintind că au fost alocaţi bani pentru dotare în secţia Oncologie, pentru amenajarea Centrului anti-diabetic, modernizare Cardiologie, pentru reorganizarea secţiei Ortopedie, la amenajarea secţiei Îngrijiri paliative, la dotarea cu aparatură medicală la ambulatoriu, pentru achiziţia unui mamograf digital cu tomosinteză, a unui osteodensitometru, pentru un microscop performant etc.

O sumă similară ca cea pentru acest an a fost promisă pentru spital şi anul trecut, dar banii nu au fost daţi integral. Motivul, a spus primarul, a fost acela că Guvernul a dat municipiului Suceava cu  5 milioane de euro mai puţin, astfel că „pe anul trecut bugetul nu s-a închis”, însă „anul ăsta îi vom da”. „Primăria Suceava este alături de spital şi este normal să fie aşa pentru că acolo se fac lucruri bune şi venim şi noi cu cota noastră de finanţare”, a mai declarat primarul Ion Lungu.