Grupul de Comunicare Strategică a raportat, joi după-amiază, nouă noi decese la persoane confirmate cu noul coronavirus. Numărul deceselor în județ a ajuns la 104.

Primul este un bărbat în vârstă de 72 ani, internat în data de 11 martie în Spitalul Județean de Urgență Suceava, de la care s-au recoltat probe pentru COVID-19 în data de 16 aprilie și a fost confirmat pozitiv pe 17 aprilie. O zi mai târziu, în 18 aprilie, a murit. Suferea de diabet zaharat tip I, hipertensiune arterială, era dializat și avea sechele după un accident vascular cerebral.

Al doilea caz este al unei femei de 72 ani, internată în Spitalul Suceava în 6 aprilie pentru o afecțiune cardiacă - stenoză aortică strânsă, după ce anterior a stat două zile internată la Spitalul Rădăuți, în secția Cardiologie. I s-au recoltat probe pentru COVID-19 în 13 aprilie, a fost confirmată pe 15 aprilie și a decedat pe 18 aprilie. Printre victimele noului coronavirus este și un bărbat în vârstă de 53 ani, internat în 15 aprilie în Spitalul Suceava, testat și confirmat pozitiv în 16 aprilie, decedat în aceeaşi zi. Singura comorbiditate consemnată este hipertensiunea arterială.

Un alt caz este al unui bărbat de 68 ani, internat în 6 aprilie, cu probe prelevate în 12 aprilie, confirmat cu COVID-19 pe 13 aprilie și decedat în 20 aprilie. Bărbatul nu figurează cu antecedente patologice documentate.

Au mai murit un bărbat în vârstă de 71 de ani, dintr-un focar COVID-19 înregistrat la un cămin pentru persoane vârstnice, internat în Spitalul Suceava în 16 aprilie, confirmat cu COVID în 18 aprilie, decedat în 21 aprilie, cu comorbidități ciroză hepatică și diabet; un bărbat de 72 ani, cu AVC sechelar, rinichi unic, internat pe 11 aprilie în Spitalul Suceava, confirmat cu COVID-19 pe 15 aprilie, decedat pe 21 aprilie; o femeie în vârstă de 77 de ani, cu hipertensiune arterială și insuficiență circulatorie cerebrală, internată în 4 aprilie în Spitalul Județean de Urgență Suceava pentru simptomatologia unui atac vascular cerebral, confirmată cu COVID-19 în data de 11 aprilie și decedată în 22 aprilie; un bărbat de 64 de ani, cu nevralgie de trigemen, internat în Spitalul Suceava în data de 3 aprilie, confirmat cu noul coronavirus pe 6 aprilie, decedat în 18 aprilie; un bărbat în vârstă de 51 de ani, care a murit la domiciliu în data de 17 aprilie și i s-au recoltat probe în 18 aprilie pentru testul COVID-19 după deces. În data de 23 aprilie a fost confirmat pozitiv. Conform raportării GCS, nu avea antecedente patologice cunoscute; din 13 aprilie a acuzat disfagie, dificultate in respirație, stare de slăbiciune accentuată și a urmat tratament la domiciliu cu Klacid și medicamente simptomatice.