Coordonatorul militar al Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, generalul dr. Ionel Oprea, a declarat, joi seara, la un post central de televiziune, că în această perioadă a menținut legătura cu directorul medical, dr. Mircea Macovei, iar acesta „s-a pronunțat demult că nu dorește să continue”. Generalul a afirmat că dr. Macovei va reveni vineri la serviciu și consideră că „s-a acordat prea multă atenție” acestui subiect. El a spus că acuzațiile care i-au fost aduse doctorului Macovei vor fi cercetate de organele abilitate „și se va afla adevărul”. „Este un om cu mult bun-simț, la fel ca și alte persoane din Comitetul Director, și care intenționează să se retragă”, a declarat generalul Oprea.

Coordonatorul militar al spitalului a mai afirmat că acum focarul de COVID care a fost la această unitate medicală „este controlat” și în 10-14 zile sunt speranțe că lucrurile vor sta mult mai bine.

Potrivit generalului, la această oră circa 60% din capacitatea spitalului este restabilită, față de 10-15%, cât era când a fost instituită conducerea militară, la începutul lunii aprilie.