Toți angajații Centrului de Transfuzie Sangvină Suceava au avut rezultate negative la testarea pentru COVID-19, a declarat, joi, directorul instituției, dr. Maria Pilat. Ea a spus că singura persoană cu rezultat pozitiv a fost gardianul, care însă nu face parte din personal. Dr. Pilat a subliniat că nici donatorii, nici salariații nu au fost ceea ce se numește „contacți direcți” cu gardianul. Medicul-șef al centrului a mai spus că gardianul este asimptomatic, a purtat permanent mască și vizieră, iar mască au purtat și donatorii. Aceștia din urmă sunt, în ultima perioadă, în număr foarte mic, doar 2-3/zi.

„Gardianul a fost schimbat, nu există nici un fel de risc pentru personal și donatori, atâta vreme cât se respectă condițiile și măsurile de protecție. Nimeni nu a petrecut 15 minute în preajma gardianului”, a precizat dr. Maria Pilat.

La Centrul de Transfuzie a fost realizată dezinfecția, iar personalul a fost din nou instruit, de data aceasta de reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Suceava, în ceea ce privește măsurile de protecție și a căilor de transmitere a noului coronavirus. Dr. Maria Pilat a făcut apel la calm și responsabilitate, atât din partea angajaților, cât și a donatorilor.