Desfășurare masivă de forțe la Măneuți în noaptea de sâmbătă spre duminică pentru a stinge un uriaș incendiu care a cuprins o gospodărie și amenința să mistuie alte două proprietăți din vecinătate. Pentru a ține sub control flăcările și pentru a le lichida, la locul dezastrului au fost trimise nu mai puțin de opt autospeciale ale pompierilor militari din Rădăuți, Siret și Suceava, cărora le-au sărit în sprijin lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Frătăuții Vechi, Frătăuții Noi și Gălănești.

După trei ore de luptă contracronometru s-a reușit limitarea pagubelor, care oricum sunt foarte mari.

De la gospodăria de unde a plecat vâlvătaia au ars garajul și o șură pe o suprafață totală de aproximativ 110 mp, 25 mp din acoperișul casei, 80 baloți de fân, o tonă de porumb și 500 kg grâu. Un cal, 10 găini și 84 de porumbei au ars de vii în incendiu.

În ceea ce privește cele două gospodării din vecinătate au ars 25 mp din izolația exterioară a unui perete și staublatul casei de locuit, respectiv acoperișul unei magazii pe 25 mp. Pompierii cred că incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza efectului termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect.

Potrivit datelor oferite de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casele de locuit ale celor trei proprietari afectați, alte două locuințe învecinate și 6 anexe gospodărești, aflate în imediata vecinătate.