Judeţul Suceava a trecut cifra de 3.400 de cazuri de coronavirus, înregistrate de la începutul pandemiei. Grupul de Comunicare Strategică a transmis că în cursul de astăzi în judeţul Suceava sunt 3.408 de persoane infectate cu noul coronavirus, ceea ce înseamnă o creştere de 22 cazuri noi. La raportarea de vineri în judeţ erau 3.386 de cazuri de coronavirus.

Până astăzi, 16 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 16.704 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 9.574 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 1081 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt și Ilfov, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 267 de noi cazuri de îmbolnăvire.

De asemenea, în Terapie Intensivă, în acest moment la nivel naţional sunt internați 206 de pacienți.