Un puternic incendiu izbucnit la o hală de producție brichete din lemn a dat serios de furcă pompierilor. Pentru a lichida incendiul care a izbucnit după miezul nopții de sâmbătă, la hala situată în comuna Bilca au fost trimise mai multe echipaje de pompieri. S-a intervenit cu 6 autospeciale aparținând Gărzii de Intervenție Vicovu de Sus și Detașamentului de Pompieri Rădăuți, cărora li s-au adăugat lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Bilca și Gălănești, iar toată misiunea a durat mai bine de patru ore.

La fața locului a fost trimisă și o ambulanță SMURD, dar, din fericire, echipajul medical, nu a fost nevoit să acorde îngrijiri medicale nici unei persoane.

”Incendiul se manifesta generalizat la întreaga hală, inclusiv la acoperiș, pe o suprafață de aproximativ 350 mp, fără pericol de propagare a flăcărilor. Au ars instalația de producere a brichetelor din lemn, alte materiale depozitate în interiorul halei și acoperișul construcției (din azbociment, pe astereală din draniță) pe 350 mp”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava.

Cel mai probabil, flăcările au izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric cu improvizații.