Mai multe transporturi ilegale de material lemnos au fost interceptate de echipaje ale Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Suceava. În decurs de numai două zile au fost depistate trei astfel de abateri, și în nici un caz cei care transportau material lemnos nu au putut prezenta acte care să justifice proveniența bunurilor.

Vineri după amiază, în jurul orei 16.00, jandarmii au observat, pe un drum forestier din Nisipitu, doi bărbați în vârstă de 20 de ani și respectiv 50 de ani, cu domiciliul în comuna Ulma. Aceștia mergeau cu un tractor cu remorcă și cu un autoturism de teren la care era atașat un atelaj hipo, iar în total transportau cantitatea de 3,46 mc lemn de foc și lemn de lucru rășinoase.

În aceeași zi, trei bărbați în vârstă de 19, 20 și 41 de ani, din comuna Pătrăuți, au fost opriți la Dărmănești. Aceștia aveau în căruțe lemn de foc de fag, cantitatea totală fiind de 3,44 mc.

Sâmbătă, la Dumbrăveni, jandarmii au prins un localnic în vârstă de 29 de ani, care transporta cu o autoutilitară cantitatea de 3 mc lemn de foc esență fag.

Cei în culpă au fost amendați în conformitate cu prevederile Codului Silvic, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat ocoalelor silvice Falcău, Pătrăuți și Adâncata.