Patriarhia Română a donat 20.000 de euro pentru dotarea spitalelor sucevene, în cadrul campaniei „Alături la greu”, inițiată de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților. Astfel, organizatorii campaniei și-au atins scopul final (primul scop propus), strângerea a 100.000 de euro pentru sprijinirea spitalelor din județ. Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a demarat această campanie de strângere de fonduri, „Alături la greu”, pentru a veni în sprijinul sistemului sanitar din judeţ (care s-a confruntat cu cele mai multe cazuri de Covid-19 din România), după ce, la începutul lunii aprilie, Arhiepiscopia a donat spitalului sucevean aparatură medicală în valoare de 100.000 de euro.

Pe platforma online „Alături la greu”, cu bucurie organizatorii au anunțat că au ajuns la finele scopului lor, de a strânge 100.000 de euro. „Mulțumim din suflet Patriarhiei Române, care a donat 20.000 de euro pentru dotarea spitalelor din Suceava. Printr-o rânduială dumnezeiască, această donație a Patriarhiei Române a venit pentru noi ca o încununare și ca o binecuvântare a jertfei tuturor celor care ne-au fost alături, astfel completându-se suma pe care o mai aveam de strâns, așa cum ne propusesem”, este mesajul postat de voluntari, mesaj împărtășit și de Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, care a susținut acest proiect încă de la începuturi.

De asemenea, se mai spune în mesaj, Bucovina a trecut prin momente grele în această perioadă, „însă am învățam să fim alături la greu de cei în aflați în suferință, să fim uniți în fața greutăților și să întindem o mână de ajutor aproapelui nostru. Dumnezeu să primească darul fiecăruia dintre dumneavoastră”.

Peste 35 de voluntari s-au implicat în ultimele două luni în această amplă campanie umanitară, care s-a dovedit un succes. „Vă vom ține la curent pe măsură ce se va finaliza procedura de achiziții pentru spitale. Și ne rugăm să ajute Domnul, în continuare, personalul medical și persoanele aflate în suferință și să ridice de la noi această epidemie. Fapta bună nu are margini, nu are limite. Fiți mai departe buni și împărțiți bunătate, ca să vi se lumineze viețile”, transmit inițiatorii campaniei „Alături la greu”. Mai multe informații puteți obține accesând https://alaturilagreu.ro.