Acțiunile organizate de jandarmii suceveni au dus, în cursul zilelor trecute, la depistarea unor activități desfășurate în afara legii, fiind sancționate prompt de echipajele aflate în control.

În cursul zilelor de marți și miercuri, echipajele de jandarmii au desfăşurat, în comun cu membri ai Asociaţiei Club Sportiv Bucovina Fishing, o acţiune de prevenire şi combatere a braconajului piscicol în zona Acumulării Rogojeşti, precum și pe râul Siret. În urma acţiunii desfăşurate, au fost găsite mai multe plase de tip monofilament cu dimensiunea totală de aproximativ 2.150 metri, care au fost distruse prin ardere. De asemenea, cantitatea de aproximativ 50 de kilograme de pește a fost eliberată în mediul natural.
Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava va acţiona şi în perioada următoare pentru protejarea fondului piscicol şi respectarea cadrului legal care reglementează pescuitul.

Un control efectuat în cursul zilei de miercuri, în municipiul Rădăuți, a dus la depistarea unei cantități de material lemnos, fără acte de proveniență.

Astfel, în jurul orei 12.00 un echipaj de jandarmerie a depistat pe o stradă din municipiul Rădăuți, un bărbat în vârstă de 60 de ani, localnic, care transporta cu o autoutilitară cantitatea de 4,3 metri cubi lemn de foc specia mesteacăn.
Din cauză că acesta nu avea asupra sa aviz de însoțire a materialului lemnos, a fost sancționat contravențional în conformitate cu prevederile Codului Silvic, iar bunurile transportate au fost confiscate şi predate Ocolului Silvic Marginea.