Timp de o săptămână, de sâmbătă până vinerea viitoare inclusiv, sucevenii, dar nu numai ei, vor putea urmări online spectacolele Teatrului „Matei Vișniec”. Acestea vor fi difuzate pe mai multe medii online, după un program anunțat, iar spectatorii nu au nevoie de bilet, ci doar să stea în siguranță, acasă.

“Să o numim ediție online a Zilelor Teatrului <Matei Vișniec> ar fi prea mult. Luna mai fără teatru la Suceava ar fi, însă, prea puțin. Așa că o să-i zicem ÎN LOC DE Zilele Teatrului Matei Vișniec 2020, adică varianta festivalului nostru de teatru adaptată la starea de alertă în care ne aflăm. Ne e dor de publicul nostru și credem că e și viceversa.

De aceea, vreme de o săptămână, de sâmbătă până vineri, de pe 23 mai până pe 29 mai, vă dăm întâlnire online.

Zilnic, la ora cunoscută - 19:00, vom difuza pe pagina noastră de Facebook spectacole mai noi sau mai vechi ale teatrului sucevean. Nu e nevoie de bilet, nici de măsuri de siguranță câtă vreme sunteți acasă. E nevoie de dor de teatru”, au transmis reprezentanții teatrului sucevean.

Programul evenimentului ÎN LOC DE Zilele Teatrului Matei Vișniec 2020 este următorul:

Sâmbătă, 23 mai, ora 19:00: „H.A.H. - Hidden Abuse Holdings”, un concept de Botond Nagy după Beaumarchais în regia lui Botond Nagy

Duminică, 24 mai, ora 19:00: „Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama” de Matei Vișniec în regia lui Ioan Brancu

Luni, 25 mai, ora 19:00: „Un playboy de peste deal” de John Millington Synge, regia: Antonella Cornici

Marți, 26 mai, ora 19:00: „Pisici”, un spectacol concert conceput de Bobo Burlăcianu și Bobi Dumitraș

Miercuri, 27 mai, ora 19:00: „Proștii sub clar de lună” de Teodor Mazilu, regia: Anca Bradu

Joi, 28 mai, ora 19:00: „D'ale Carnavalului”, de I.L. Caragiale, regia: Tudor Lucanu

Vineri, 29 mai, ora 19:00: „Fernando Krapp mi-a scris această scrisoare”, de Tankred Dorst și Ursula Ehler, un spectacol de Alexander Hausvater.