Un tânăr de 25 de ani din Suceava a fost protagonistul unui incident petrecut în cursul nopții trecute. Aflat la volanul unui autoturism, el a refuzat să oprească la semnalul polițiștilor și a condus în continuare pe câteva alei lăturalnice, în speranța că-și va pierde urma. Până la urma a realizat că nu are scăpare și a oprit, fiind acum cercetat penal.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 00.40. O patrulă de poliție din cadrul Poliției municipiului Suceava i-a făcut semnal regulamentar de oprire șoferului unui autoturism marca Audi, care circula pe bulevardul George Enescu, dinspre strada Universității spre stația de transport local Curcubeul. Conducătorul auto al autoturismului a refuzat să oprească, a virat la dreapta pe Aleea Lalelelor și și-a continuat drumul pe Aleea Jupiter. Polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului, iar șoferul acestuia, văzând că nu poate scăpa de urmăritori, a oprit în dreptul Grădiniței Gulliver.

La volanul mașinii a fost identificat cu această ocazie un tânăr de 25 de ani din municipiul Suceava, care mirosea a alcool. În urma testării cu aparatul etilotest, a fost înregistrat un rezultat de 0,52 mg alcool pur în aerul expirat. Tânărului i s-au recoltat apoi, la spital, mostre de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele său polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală, pentru săvârșirea infracțiunii de „conducere sub influenţa alcoolului”.