Numărul cazurilor de Covid-19 în județul Suceava rămâne un mare mister. Marți, 2 iunie a.c., pentru județul Suceava avem cel puțin trei raportări diferite. Astfel, pe site-ul Guvernului, raportarea de marți, 2 iunie, ora 13.00, indică pentru județul Suceava un număr total de 3.515 cazuri, ceea ce înseamnă cu 21 de cazuri mai puțin față de raportarea de luni, 1 iunie. Pe site-urile Ministerului Administrației și Internelor și Ministerului Sănătății, numărul total de cazuri în județul Suceava de marți, 2 iunie, este de 3.534, cu două cazuri mai puțin față de luni, 1 iunie.

Informarea de presă a Prefecturii Suceava din data de 2 iunie, care cuprinde și numărul de persoane infectate cu Covid-19 internate în ultimele 24 de ore în Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava, raportat de unitatea medicală, a fost de un caz.

În încercarea de a face lumină asupra numărului total de cazuri de Covid-19 din județul Suceava, am solicitat, marți, Prefecturii, în baza legii accesului la informații publice, să ne comunice câte cazuri sunt înregistrate în baza de date a DSP Suceava, precum și explicații oficiale asupra corecțiilor în minus. Până la această oră încă nu am primit un răspuns.