Cele două școli din comuna Moara care vor găzdui examene pentru elevii de clasa a VIII-a au fost pregătite în conformitate cu noile dispoziții de distanțare socială impuse de autorități. La școlile din Moara Carp și Liteni au fost create trasee cu sens unic pentru a se evita aglomerația, iar în clase băncile au fost amplasate la distanță pentru ca elevii să nu stea unul lângă altul.

Este vorba de 4 clase care au fost pregătite, câte două la fiecare școală. De altfel, elevii au revenit încă de astăzi în bănci pentru a se pregăti în vederea examenului care îi așteaptă. În fiecare clasă au fost amplasate recipiente cu substanțe dezinfectante, iar la toalete s-a asigurat săpun.

”A fost o treabă mai mult organizatorică, dar pentru siguranța și securitatea copiilor comunei nimic nu este prea mult. Am respectat tot ceea ce era stipulat în reglementările Guvernului și cred că există suficientă maturitate și din partea cadrelor didactice pentru ca totul să se deruleze în cele mai optime condiții”, a spus Eduard Dziminschi, primarul comunei Moara.