Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a întâlnit, joi, cu o delegație din partea Administrației „Apele Române” pentru a discuta despre prioritățile în ceea ce privește apărarea la inundații a comunităților din județ. La discuții au fost prezenți specialiști și conducerea Administrației Naționale Apele Române ANAR, respectiv directorul general Ervin Molnar, și a Administrației Bazinale de Apă ABA Siret, prin directorul Răzvan-Grigore Găină.

În cadrul întâlnirii, Gheorghe Flutur a subliniat necesitatea de a se realiza cât mai repede lucrări în acest domeniu, cu atât mai mult cu cât în județul Suceava, cu un potențial de risc ridicat la inundații pe râurile Suceava, Moldova, Bistrița și Siret, nu au fost făcute investiții în ultimii 8 ani. „Este necesară în primul rând punerea în siguranță a localităților afectate la inundațiile din 2008-2010. Și trebuie spus că se dorește finanțarea acestor ample lucrări cu fonduri europene. Există posibilitatea unor finanțări prin POIM a proiectului Managementul riscului la inundații în bazinul râului Suceava. Prin proiect se urmărește reducerea riscului la inundații în bazinul hidrografic al râului Suceava și a afluenților acestuia - Putna, Pozen, Ruda - de la intrarea în țară până la Dornești”, a explicat Gheorghe Flutur, care a adăugat că în cursul zilei de joi pentru acest proiect s-a obținut avizul de mediu.

Gheorghe Flutur a adăugat că tot joi s-a făcut o analiză pe proiectul integrat de management a inundațiilor pe apele Moldovei, bazinele Siret și Prut. El a precizat că pentru bazinul Siret se are în vedere regularizarea râului Moldova și afluenții. Președintele CJ Suceava a mai declarat că pentru punerea în siguranță în cât mai scurt timp a localităților din acest bazin hidrografic, soluția financiară sunt tot fondurile europene, motiv pentru care a solicitat conducerii ANAR concentrare maximă pe această zonă.