În decurs de numai câteva ore, în cursul zilei de vineri, polițiștii au fost nevoiți să emită două ordine de protecție în cazul unor bărbați care și-au agresat partenerele de viață.

Primul caz s-a petrecut în Piața Agroalimentară din Rădăuți, unde un bărbat de 32 de ani a avut o dispută cu concubina sa, pe care a lovit-o i-a adresat şi ameninţări cu acte de violenţă, respectiv cu moartea. Femeia nu a suferit leziuni semnificative, dar a declarat că îi este teamă pentru viața ei şi a solicitat eliberarea unui ordin de protecţie provizoriu.

Polițiștii au emis un ordin de protecţie provizoriu pe o perioadă de 5 zile și au întocmit și un dosar penal pentru săvârşirii infracţiunilor de ,,lovirea sau alte violenţe” şi „ameninţare”.

Un alt caz s-a înregistrat la Frasin, unde un bărbat ar fi aflat că soția îl înșală cu o altă persoană. De aici și până la violență nu a mai fost decât un pas. Bărbatul și-a lovit cu palma soția peste față, care a fugit de la locuința comună la soacra sa, iar aceasta s-a deplasat la domiciliul fiului său de unde a apelat serviciul 112..

Polițiștii au stabilit că există risc iminent pentru viața femeii, motiv pentru care au emis un ordin de protecție provizoriu în care s-a dispus ca, pe o perioadă de 5 zile, agresorul să respecte următoarele măsuri de protecție: să părăsească temporar locuința și să păstreze o distanță minimă de 100 metri față de victima și cei doi copii minori, unul de 2 ani și celălalt de 4 ani.