Administrația județeană continuă livrarea pachetelor cu produse de igienă destinate persoanelor aflate în dificultate, luni fiind trimise produse în aproape jumătate dintre localitățile județului Suceava. Recepția pachetelor cu produse de igienă pentru toți cei 60.922 de beneficiari din județul Suceava este programată să se desfășoare în intervalul 11-19 iunie a.c., urmând ca distribuția către aceștia să se efectueze după un calendar aprobat prin ordinul prefectului, în termen de 45 de zile de la finalizarea perioadei de recepție.

Conform unei informări din partea Prefecturii Suceava, un pachet cu produse de igienă cuprinde: 5 periuțe de dinți, pastă de dinți 300 ml, săpun lichid 500 ml, șampon copii 800 ml, șampon adulți 500 ml, detergent de rufe 2700 g.

Valoarea totală maximă a unui pachet cu produse de igienă este de 34,94 lei inclusiv TVA, în preț fiind inclus și transportul către unitatea administrativ teritorială pe raza căreia locuiește beneficiarul.

Se califică pentru acest ajutor familiile și persoanele singure cărora le este stabilit dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001; familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010; persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.

Situația temporară de vulnerabilitate se justifică de către autoritățile publice cu atribuții în domeniul asistenței sociale. Acordarea de sprijin categoriilor de persoane din ultima categorie se realizează numai în cazul în care există stocuri de alimente și produse de igienă după epuizarea distribuirii către primele două categorii.

Luni, subprefectul Daniel Prorociuc împreună cu reprezentanți ai Ministerului Fondurilor Europene a monitorizat recepția materialelor acordate prin acest program de susținere, în localitățile Slatina, Horodniceni, Drăgoiești, Capu Câmpului, Ilișești și Ciprian Porumbescu.

Tot luni s-au făcut livrări și în localitățile Forăști, Dolhești, Câmpulung Moldovenesc, Vama, Frasin, Stulpicani, Ostra, Vatra Dornei, Panaci, Bunești, Bosanci, Ipotești, Stroiești, Pârteștii de Jos, Mănăstirea Humorului, Cacica, Comănești, Șerbăuți, Berchișești, Iaslovăț, Burla, Volovăț, Rădăuți, Grănicești, Moara, Șcheia, Dărmănești, Todirești, Cajvana, Arbore, Frătăuții Noi, Frătăuții Vechi, Bălcăuți, Satu Mare, Calafindești, Grămești, Siret, Mușenița, Dornești, Straja, Brodina și Ulma.

Menționăm că începând din acest an, persoanele care beneficiază de acest tip de sprijin vor primi atât pachete cu alimente, cât și pachete cu produse de igienă. Finanțarea este asigurată prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD), finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Ministerului Fondurilor Europene.