Revista britanică Nature Index a plasat Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava pe un meritoriu și onorant loc 6 între universitățile românești după activitatea de cercetare din ultimul an. Anul trecut, aceeași revistă, care este cea mai importantă din lume în domeniu, a clasat Universitatea din Suceava pe locul 10.

”Cei pe care-i vedeți aici, între primii 14, au număr de cadre cel puțin dublu față USV, unii chiar de 5-6 ori mai mult. La alcătuirea acestui clasament se iau în considerare ponderea oamenilor din instituție care au participat la programele respective, precum și impactul în rândul mediului academic. Este meritul universității noastre, care are mai puțin de jumătate din secții care se ocupă de științele fundamentale și științele naturii, că a fost plasată pe acest loc 6”, a precizat prof. univ. dr. ing. Mihai Dimian, prorectorul Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava.

Acesta i-a îndemnat pe viitorii studenți să-și îndrepte pașii către această instituție de învățământ superior din România, precizând că are există argumente serioase pentru a face o muncă de cercetare în anumite domenii, în condiții superioare altor universități din țară.