O simplă deplasare de dimineață, prin Bucovina, poate duce la o întâlnire memorabilă cu unul dintre cele mai frumoase animale din România – cerbul.

Asta o demonstrează din plin imaginile surprinse luni dimineață chiar de șeful Ocolului Silvic Breaza, Mihai Lițu, care, în drum spre serviciu, a văzut impunătorul animal – un cerb tânăr, cu coarnele bine formate, dar încă acoperite cu puf, semn că este în creștere, păscând liniștit prin livezile și fânețele dintre case.

Tânărul cerb nu s-a arătat deloc impresionat de prezența mașinilor care circulă pe stradă, la o aruncătură de băț de el, nici de prezența omului, care a oprit pe marginea drumului să-l filmeze și să-l cheme la el, bătând ușor cu degetele în caroseria mașinii. Totuși, după o vreme, a considerat că e mai bine să mărească distanța dintre ei, dar nu prea mult...

Cerbul, aflat undeva la limita dintre ocoalele silvice Pojorâta și Breaza, pe drumul care duce spre Izvoarele Sucevei, și-a văzut în continuare de treaba sa, semn că nu e prima dată când a ajuns față în față cu oamenii.

Cert e că prezența sa acolo, în acest frumos colț de lume, cu un farmec aparte, dat de verdele crud al naturii, crestele împădurite, aerul curat și tare, a adus un plus de magie și de bucurie tuturor celor care au ajuns pe acolo și o va face în continuare, dacă nu se vor găsi unii să-i pună gând rău.