Ploile torențiale căzute în timpul după-amiezii de marți au avut debite însemnate, iar în unele zone au fost însoțite de descărcări electrice. Pentru intervalul 16.35- 17.20, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava a lansat și un cod roșu de avertizări pentru localitățile Cornu Luncii, Mălini, Bosanci, Slatina, Rădășeni, Moara, Horodniceni, Valea Moldovei, Drăgoiești, Berchişeşti, Bunești, o zonă în care s-au înregistrat ploi deosebit de abundente.

O șură a fost lovită de trăsnet în satul Hreațca din comuna Vulturești. Pentru lichidarea flăcărilor a fost nevoie de intervenția a două autospeciale de stingere. În urma incendiului produs a fost afectat acoperișul șurii pe circa 15 metri pătrați, nefiind înregistrate victime.

Aversele torențiale care au înregistrat valori de 50-60 l/mp, însoțite de frecvente descărcări electrice, izolat grindină de dimensiuni medii și vânt sub formă de vijelie au afectat și unele sate de pe Valea Moldovei. În timpul furtunii de după-amiază, o curte din satul Mironu a fost inundată de apele venite de pe versant. A fost nevoie de intervenția pompierilor cu motopompe pentru evacuarea apei.