Luna iunie continuă să se arate ca fiind una dificilă din punct de vedere meteorologic. După perioada friguroasă de la începutul lunii, când s-au înregistrat temperaturi apropiate de cele din iarnă, acum par să nu mai contenească ploile și vijeliile.

După ce luni dimineața întreg județul Suceava se afla sub incidența unui nou cod galben, ulterior, Administrația Națională de Meteorologie a venit cu o nouă atenționare, valabilă până marți dimineață, la ora 10.00, prin care doar jumătate din județ mai este afectat, în vreme ce jumătate din teritoriul țării intră sub cod portocaliu.

Astfel, pentru județul Suceava și restul județelor aflate sub cod galben, în intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

Codul portocaliu, valabil în după-amiaza zilei de luni (15 iunie) și în prima parte a nopții de luni spre marți (15/16 iunie), în Oltenia, Banat, Crișana și local în Transilvania și Muntenia, anunță perioade cu averse torențiale și faptul că se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50...80 l/mp.

De asemenea, vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 70...80 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină.