Ani grei de pușcărie au primit doi tineri din Berchișești, care au agresat un consătean. Tribunalul Suceava i-a găsit vinovați pe Ionuț Adrian Ștefăroi și pe Ștefan Alexandru Boicu pentru infracțiunea de tentativă de omor și le-a aplicat câte 9 ani de închisoare. Soluția pronunțată luni nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Suceava. Cei doi au mai fost obligați de instanță la plata sumei de 100.000 de lei către partea vătămată.

Agresiunea s-a petrecut în dimineața zilei de 1 ianuarie 2016, pe o uliţă a satului Berchișești. Poliţiştii au constatat că în acea zi, în jurul orei 6.30, Alexandru I., bărbatul de 41 de ani, mergea pe o uliţă şi s-a întâlnit la un moment dat cu Ionuţ Adrian Ştefăroi.

Cei doi consumaseră alcool şi s-au luat la ceartă, după care au început să se lovească. În urma agresiunii dintre cei doi, bărbatul de 41 de ani a sunat la 112, un echipaj al ambulanţei deplasându-se la locul bătăii. Bărbatul de 41 de ani a fost preluat şi transportat la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului. În scurt timp poliţiştii l-au identificat și pe tânărul implicat în conflict, care le-a declarat că şi el a fost agresat de bărbatul de 41 de ani şi a fost nevoit să sune la 112, pentru a chema un echipaj al ambulanţei. La sosirea acestuia, tânărul a refuzat însă îngrijirile medicale şi a plecat spre domiciliul său.

Lucrurile nu au stat bine însă pentru bărbatul de 41 de ani, ajuns la spital în stare gravă, cu un traumatism cranio-cerebral acut deschis prin agresiune, comă gradul III şi plagă contuză parietală stânga. În urma unui consult al medicilor legişti, aceştia au considerat că viaţa bărbatului a fost pusă în pericol, iar poliţiştii au deschis pe numele tânărului un dosar penal pentru tentativă de omor. În urma cercetărilor s-a stabilit că în agresiune a fost implicată și o a doua persoană, Ștefan Alexandru Boicu. Atât el, cât și Ionuț Adrian Ștefăroi au fost trimiși ulterior în judecată pentru tentativă de omor.