Un bărbat de 54 de ani din Suceava este cercetat penal, după ce s-a urcat beat criță la volan și a acroșat două autoturisme parcate.

Sesizarea a fost făcută marți după amiază, în jurul orei 17.30, când prin intermediul unui apel la 112 polițiștii au fost informați despre producerea unor coliziuni între trei autoturisme soldate doar cu pagube materiale, unul din șoferi fiind in stare de ebrietate.

Un echipaj al poliției rutiere ajuns la fața locului, pe strada Mărășești din municipiul Suceava, a constatat că în timp ce conducea un autoturism marca VW Tiguan, Vasile S. de 54 de ani din localitate a pierdut controlul direcțiai de mers și a intrat în coliziune cu două autoturisme, un VW Passat și o Dacia Logan, ambele parcate regulamentar pe marginea drumului.

Conducătorul auto care a provocat tamponarea mirosea puternic a alcool, astfel încât polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,14 mg./l. alcool pur în aerul expirat. El a fost transportat apoi la spital, unde i-au fost prelevate probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.  

Pe numele său a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de „conducere sub influența alcoolului”.

Un alt șofer care conducea cu o alcoolemie mare a fost depistat de polițiști în cursul nopții de dinainte, pe DN 2E, în localitatea Vicovu de Jos.

În jurul orei 02.15 polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală  Gălănești au oprit pentru control un autoturism VW Passat condus de către Vasile F. de 47 de ani, localnic. Întrucât acesta avea halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.93 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care s-a deplasat cu polițiștii la spital, unde i-au fost luate probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei reale. Bărbatul a fost sancționat contravențional și pentru faptul că nu avea asupra lui permisul de conducere, în același timp pe numele său fiind deschis și un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de „conducere sub influența alcoolului”.