Foresta a reluat miercuri pregătirile pentru viitorul sezon al Ligii a III-a. La chemarea noilor antrenori ai echipei, Dorin Goian și Daniel Bălan, au răspuns prezent 14 jucători, care s-au pregătit în grupuri distincte și la ore diferite, pentru a respecta măsurile luate de Guvern în cadrul luptei împotriva răspândirii coronavirusului.

Au lipsit motivat de la reunire stranierii Eugeniu Celeadnic, Matteo Rigoni și Diallo Flatie, care sunt așteptați să se alăture lotului zilele următoare, în vreme ce Paul Mateciuc se află în convalescență după o operație suferită recent.

Trebuie menționat că dintre cei cinci fotbaliști înregimentați în această vară au participat la primul antrenament doar patru, portarul Daniel Zvoronciuc (Bucovina Rădăuți), fundașii Vasile Vitu (Bucovina Rădăuți) și Florin Chiseliță (Șomuz Fălticeni) și mijlocașul Iosif Netbai (Bucovina Rădăuți), în vreme ce juniorul Andrei Sahlean (Bucovina Rădăuți) a fost învoit de conducerea clubului pentru câteva zile.

 

Opt jucători au părăsit Areniul în această vară

Lista plecărilor de la Foresta cuprinde opt jucători: Sebastian Bâlbă, Mario Pipoș, Carlos Corduneanu, Haralambie Mociu, Savane Mamadou, Adrian Neacșu, Florin Burghelea și Bogdan Melinte, pentru ultimul existând și varianta prelungirii împrumutului de la FC Botoșani.

„Încercăm să ne readaptăm la efort, va urma pentru jucători o perioadă lungă și dificilă. Din păcate, această pandemie ne dă de furcă și trebuie să ne antrenăm în condiții speciale, total atipice pentru un jucător de fotbal, în grupuri de câte 8-10. Dar asta-i situația, n-avem ce face, încercăm să ne adaptăm. Mai avem nevoie de întăriri și purtăm discuții în acest sens. Îmi doresc să aducem jucători cu experiență, care să ridice nivelul echipei. Cred că în maximum 10 zile vom reuși să definitivăm lotul de jucători. Din păcate, în acest moment e greu să vorbim de meciuri amicale, pentru că în astfel de cazuri protocolul este mult mai strict, iar echipa cu care jucăm ar trebui să aibă testele COVID efectuate la zi. Știu că amenzile sunt foarte drastice și încercăm să respectăm cu strictețe regulile impuse de Guvern”, a declarat Dorin Goian, antrenorul principal al Forestei.

În altă ordine de idei, președintele Andrei Ciutac a anunțat că echipa suceveană se va antrena în grupuri de maximum 10 jucători până pe data de 15 iulie, când se speră la noi măsuri de relaxare în ceea ce privește activitatea fotbalistică.

„În caz contrar, luăm în calcul testarea tuturor fotbaliștilor și apoi intrarea în regim de cantonament, astfel încât antrenorii să poată dispune de întreg lotul de jucători la ședințele de pregătire. O altă problemă pe care trebuie să o rezolvăm este cea a jucătorilor tineri, pentru ediția viitoare de campionat fiind obligatorie prezența în teren a unui fotbalist născut în anul 2000 și a altora doi născuți în 2001. Doi dintre jucătorii aduși de la Bucovina Rădăuți, Zvoronciuc și Sahlean, se încadrează în această regulă și, în plus, negociem și pentru transferul unui fundaș dreapta de la CFR Cluj, în vârstă de 19 ani, pe care Dorin Goian îl știe foarte bine”, a precizat Andrei Ciutac.

Lotul complet prezent la primul antrenament al Forestei este următorul: Daniel Zvoronciuc, Augustin Cărbune – portari; Dudu Constantin Drugă, Vasile Vitu, Ruben Sumanariu, Adrian Avrămia, Simon Mandiuc, Florin Chiseliță – fundași; Iosif Netbai, Andrei Cerlincă, Vlad Stănescu, Radu Ungurianu – mijlocași; Robert Martin și Alexandru Marin – atacanți.