Principalele artere de circulație din municipiul Suceava, de la intrarea în oraș dinspre Fălticeni până în Centru, iar de acolo, înapoi, spre Obcini, urmează să devină cu sens unic din toamna acestui an, cel mai probabil din octombrie-noiembrie.

Viceprimarul Lucian Harșovschi a anunțat miercuri că autobuzele electrice achiziționate de municipalitate de la cel mai important producător chinez în materie sunt încărcate pe vapor și urmează să ajungă la Suceava la final de august sau cel mai târziu în septembrie, iar după ce vor fi introduse în circulație, se va face trecerea și la sensurile unice.

“Ușor, ușor, lumea solicită aceste sensuri unice, chiar dacă suntem în starea de alertă, avem aglomerație în oraș și trebuie să ținem cont de faptul că încă nu au fost deschise școlile… este perioadă de vacanță acum”, a spus  Lucian Harșovschi, care a adăugat că în condițiile în care pe 27 septembrie sunt alegeri, cel mai probabil, misiunea de a le implementa va fi în următorul mandat al conducerii administrației locale.

Conform legii, actualul mandat al aleșilor locali se încheie la 1 noiembrie, încât operațiunile de transformare a sensului de mers pe bulevardele principale, dar și pe alte străzi, de legătură, ar putea fi demarate chiar din ultima lună de mandat a actualei administrații locale.

Conform proiectului adoptat anterior în Consiliul Local, odată cu introducerea sensurilor unice se va circula pe trei benzi, iar autobuzele de transport în comun vor circula pe o bandă specială, liberă, astfel încât să nu mai fie blocate în trafic.

Direcţia de mers va fi dinspre Staţiunea de Cercetări – Spital – Primărie – Tribunal – Parcul Central – Giratoriu parcare subterană – strada Petru Rareş (Piaţa Mare) – Autogară – Modern – Catedrală – Nordic – Lidl – OMV, închizându-se bucla.

Cele două sensuri unice urmează să fie legate între ele prin artere secundare precum strada Scurtă, strada Universităţii, Mărășești sau Nicolae Bălcescu.