Două sucevence diagnosticate cu Covid-19 care au născut în maternitatea Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava au solicitat externarea la trei zile după ce au născut, a informat, marți, Prefectura Suceava. Conform precizărilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Suceava, nou-născuții au avut rezultat negativ la testul Covid.

Prefectura a mai informat că alte două persoane diagnosticate cu Covid-19 au refuzat internarea la Spitalul Municipal Rădăuți.

Instituția a mai precizat că persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Marți, numărul total de pacienți internați în Spitalul de Urgență Suceava era de 529, dintre care 101 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (la spitalul vechi și în ATI), 129 de pacienți în zona tampon, în așteptarea rezultatului la testul Covid, și 299 de pacienți cu alte afecțiuni (non-Covid).

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ-teritoriale, din cele 114 localităţi din judeţ, 53 nu au nici un caz de infecție Covid-19 în evoluție, 32 au câte un caz în evoluție, 22 au sub cinci cazuri în evoluție, 4 au sub zece cazuri în evoluție, iar 3 au peste zece cazuri în evoluție.

În cursul zilei de luni, au fost  verificate 41 de societăți comerciale și au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală sau pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a riscului de către agenții economici în valoare de 10.000 lei.

Tot luni, Poliția de Frontieră Suceava a desfășurat o acțiune pe linia prevenirii răspândirii pandemiei Covid-19, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, în colaborare cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Suceava. În cadrul acțiunii au fost verificați 25 șoferi de tiruri și autocamioane pentru prevenirea răspândirii SARS-Cov-2 și pentru verificarea modului de respectare a măsurilor de protecție, nefiind aplicate sancțiuni contravenţionale.

În această perioadă au fost intensificate acțiunile de verificare și control, scopul fiind în principal responsabilizarea cetățenilor și a agenților economici.