Pompierii au intervenit duminică după-amiază pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un magazin alimentar din localitatea Gura Solcii, în comuna Grănicești.

Alarma a fost dată în jurul orei 17.00, fiind anunțat faptul că au fost observate flăcări și fum în interiorul magazinului și la acoperișul acestuia.

La fața locului au ajuns în scurt timp pompierii Detașamentului de Pompieri Rădăuți, care au intervenit cu două autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea incendiului. La sosirea echipajelor incendiul se manifesta în interiorul magazinului și la o porțiune din acoperiș, existând pericolul de propagare la o moară aflată la demisolul construcției, la  casa de locuit din apropiere și la anexele gospodărești ale acesteia.

Incendiul a fost lichidat după circa 4 ore de intervenție, flăcările distrugând bunuri din interiorul magazinului, mărfuri, vitrine frigorifice, un automat de cafea, o casă de marcat, precum și o parte din acoperișul clădirii.

În urma verificărilor efectuate de către pompieri la finalul intervenției s-a stabilit drept cauză probabilă de izbucnire a flăcărilor un scurtcircuit la un conductor electric cu defecțiuni. În urma incendiului nu s-au înregistrat victime, pompierii reușind să salveze moara, casa de locuit și anexele gospodărești ale familiei.