La o săptămână după campania de curățenie efectuată de Ștefan Mandachi și o trupă de voluntari inimoși, provocarea sa ajunge la Rădăuți, unde cei care doresc să se implice civic sunt așteptați să curețe gunoiul aruncat pe marginea drumului, din mașini.

“Am promis că ne alăturăm demersului lui Ștefan în a curăța de gunoaie, așa că miercuri (15 iulie), începând cu orele 16:00, vom începe acțiunea, plecând din fața Spitalului Municipal Rădăuți până în zona Podul Vlădichii, curățând-o și pe aceasta din urmă. Provoc pe această cale, fiecare cetățean, care are determinarea necesară, să treacă la fapte! Știu că mulți vor spune că acum facem curat, iar în două zile se adună la loc... dar aici nu este vorba despre ceea ce fac cei mai puțin educați ci despre ceea ce putem face noi, prin puterea exemplului. Dacă vom avea câte un sac și câte o pereche de mănuși la noi, este suficient...important este să nu uităm implicarea”, a spus fotograful Cătălin Urdoi, care a preluat ștafeta, inițiind astfel o campanie de curățenie în zona Rădăuți, unde locuiește.

Distanța pe care și-a propus să o igienizeze de deșeurile aruncate din mașini este de 2-3 km, cam cât s-a făcut și miercurea trecută la Suceava, pe marginea E85, înspre Fălticeni, cuprinzând porțiunea primului metru de autostradă. Reamintim faptul că Ștefan Mandachi a inițiat această campanie de curățenie pe marginea drumurilor, după ce a avut de parcurs pe jos 21 de km, în urma unui pariu pierdut, cu această ocazie fiind siderat de cantitățile impresionante de gunoi aruncate pe marginea șoselei, care nu se văd din goana mașinilor.