Locuitorii cartierului sucevean Obcini au la dispoziție patru parcări de reședință reabilitate integral, inclusiv calea de acces și trotuarele aferente.

“Modernizarea Sucevei de la Scara Blocului este un proiect de care beneficiază alți 450 de suceveni. De data aceasta în cartierul Obcini, unde alte patru parcări de reședință au fost reabilitate, rezultând un total de 136 locuri de parcare. Pe str. Bistriței (bl. H1), str. Stațiunii (bl. D5-D8), str. Viitorului (bl. D10-D11) și str. Sf. Mina (bl. E3) au fost realizate lucrări de reamenajare și modernizare”, a anunțat viceprimarul Lucian Harșovschi, care a fost prezent în teren la mai multe faze ale lucrărilor, de la momentul în care acolo erau bălți, pietriș și parcări improvizate, până când s-a turnat stratul final de asfalt, s-au pus pavele și s-au marcat spațiile de parcare.

Cea mai mare suprafață modernizată este cea de pe strada Stațiunii, unde s-a turnat asfalt pe o suprafață de aproape 1.200 mp, s-a pus pavaj pe 125 mp, fiind folosiți 211 metri liniari de bordură mare și 95 de metri liniari de bordură mică, în final fiind marcate și 42 de locuri de parcare.

Pe strada Bistriței, suprafața asfaltată este de aproape 900 de mp, pavaj s-a pus pe 216 mp, fiind folosiți 211 metri liniari de bordură mare și 123,5 de metri liniari de bordură mică, fiind marcate 29 de locuri de parcare.

Pe strada Viitorului, pe lângă suprafața asfaltată de 975 mp, s-a mers pe amenajarea de locuri de parcare inclusiv pe suprafețe cu pavele, încât suprafața cu pavaj este mai mare – 521 de mp, cu 336 metri liniari de bordură mare și 123,5 de metri liniari de bordură mică. Locuri de parcare trasate – 31.

Pe strada Sf. Mina, din zona bisericii cu același nume, au rezultat mai multe locuri de parcare – 34, chiar dacă suprafața asfaltată este mai mică – 480 mp, pavaj fiind pus pe 120 mp, cu 101 ml borduri mari și 110 ml de borduri mici.