Ministerul Educației și Cercetării a anunțat o nouă procedură de concurs pentru selectarea de noi membri în Corpul Național de Experți în Managementul Educațional (CNEME). Este vorba de seria a 16-a. Conform calendarului de desfășurare, procesul de selecție a început pe 13 iulie, prin completarea formularului de selecție, disponibil online. Această etapă se încheie pe 19 iulie. Ulterior, pe 20 iulie, vor fi afișate listele cuprinzând candidații admiși în urma procesului de selecție online. În intervalul 20-27 iulie, candidații admiși vor depune la inspectoratele școlare județene portofoliile cu documentele prevăzute de metodologia de organizare și desfășurare a concursului. Aceste portofolii pot fi transmise și electronic, până la ora 16:30, în data de 27 iulie, pe adresele de e-mail comunicate de inspectoratele școlare.

„Ordinul de ministru privind înscrierea în Registrul Național al Experților în Management Educațional a cadrelor didactice declarate promovate va fi emis până la data de 24 august 2020, după parcurgerea celorlalți pași prevăzuți în calendar, inclusiv evaluarea portofoliilor și a contestațiilor, la nivelul Ministerului Educației și Cercetării”, conform www.edu.ro.

Calitatea de membru în Corpul Naţional de Experţi în Management Educațional, certificată prin înscrierea în Registrul Naţional al Experţilor în Management Educaţional, în urma promovării concursului de selecţie organizat de Ministerul Educației și Cercetării, este una din condițiile obligatorii pentru participarea la concursurile de selecție a inspectorilor școlari și a directorilor unităților de învățământ din sistemul preuniversitar, conform prevederilor legale. În Registrul Național al Experților erau înregistrați, la începutul acestui an, 1.153 de profesori din județul Suceava, cei mai mulți după București (2.083 de membri). Acest concurs de selecție pentru experți în management educațional a fost organizat pentru prima dată în 2012.