Un bărbat din Suceviţa a fost găsit vinovat de două instanțe, Tribunalul și Curtea de Apel Suceava. Judecători de la cele două instanțe au considerat că Mihai Bondor se face vinovat de comiterea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată. El a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, soluție care este definitivă.

Potrivit procurorilor DNA Suceava, în perioada 15 aprilie 2012 - 15 mai 2014, bărbatul a folosit şi a prezentat la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură - Centrul Local Rădăuţi (în 2012) şi Centrul Judeţean Suceava (în 2013 şi 2014), documente false, anexate cererilor unice de plată formulate în numele soţiei sale, obţinând, astfel, în mod necuvenit, subvenţii pe suprafaţă pentru terenuri cu destinaţie păşune situate pe raza comunei Suceviţa, în valoare totală de 145.443,49 de lei.

Trebuie precizat că, în perioada anchetei, Mihai Bondor a restituit integral suma obţinută ilegal, motiv pentru care APIA nici nu s-a constituit parte civilă.