Aeronavele din România, Serbia, Bosnia, Albania, Bulgaria, Republica Moldova și Egipt nu mai au voie să aterizeze în Austria începând de joi, 16 iulie, conform presei austriece: Die Presse și Österreichischer Rundfunk.

Asta înseamnă că zborul Suceava-Viena și Viena Suceava, de pe Aeroportul ”Ștefan cel Mare” Suceava, nu mai este operațional, la doar câteva zile de la inaugurare.

Interdicția impusă de autrieci vizează „zonele de risc SARS-CoV-2”. Până în prezent, avioanele din opt țări și o regiune din Italia nu aveau voie să debarce în Austria, potrivit unui nou regulament al ministrului Sănătății, Rudolf Anschober. Lista cuprinde acum 18 țări. Dacă din 16 iulie avioanele din România nu mai au voie să zboare în Austria, conform aceleiași surse Lombardia a ieșit de pe lista zonelor de risc, din 16 iulie.

Excepțiile de la interdicția privind țările din „zona de risc” sunt zboruri în interesul Austriei, dar și curse de  marfă, zboruri medicale, de repatriere a cetățenilor austrieci, personal de îngrijire medicală.